Hoe helpen wij?

Voor wie?
De zorg die PVP biedt in de Generalistische Basis GGZ (BGGZ) is bedoeld voor kinderen en jongeren (leeftijd van 3 tot 18 jaar) die:

  • vast lopen in verschillende situaties (gezin, school, in contacten met leeftijdgenoten);
  • gericht willen werken aan het aanpakken van hun klachten;
  • of samen met hun ouders/verzorgers anders willen leren omgaan met hun problematiek.

Vaak zijn de klachten enkelvoudig en is de oorzaak gemakkelijk te herleiden.

 

Hoe helpen wij?
Ons werk begint met heel goed luisteren. Luisteren naar wat u en uw kind graag anders willen. Na de aanmelding worden jullie – ouder(s) en kind – samen uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek luistert de psycholoog goed naar jullie verhaal en stelt ook allerlei vragen. Waar heeft uw kind last van? Hoe gaan jullie hiermee om? Welke veranderwensen hebben jullie?

 

Samen met uw kind bekijken we welk soort hulp of therapie het beste bij hem of haar past. Vervolgens maakt de psycholoog een behandelplan. Hierin leggen jullie samen de afspraken vast over het soort therapie dat uw kind gaat volgen, de duur en welke doelen jullie daarmee willen bereiken. De behandeling zelf wordt regelmatig geëvalueerd en afgesloten wanneer de doelen zijn behaald.

 

Wij vinden het belangrijk dat beide ouders betrokken worden bij de behandeling. Vooral ook wanneer ouders gescheiden zijn, is dit van belang. Wij verwachten dan ook dat beide ouders bij een intakegesprek aanwezig zijn. Sowieso is er voor aanvang van het intakegesprek van beide ouders toestemming nodig. Wanneer kinderen ouder dan 16 jaar zijn, mogen zij zelf beslissen of de ouders wel of niet een rol spelen in de therapie.

 

De duur van de behandeling:

  • kort (gemiddeld 4 gesprekken)
  • middel ( gemiddeld 7 gesprekken)
  • intensief (gemiddeld 11 gesprekken)

 

Naast therapie aan kinderen en jongeren bieden we ook oudertherapie. Voor als u als ouder(s) of verzorgers bijvoorbeeld behoefte heeft aan extra begeleiding en advies om uw kind beter te leren begrijpen en te helpen.