Wachttijd

Wanneer uw aanmelding bij ons binnen is, nodigen wij u zo snel mogelijk uit voor een eerste gesprek. Dit gesprek heet de intake en is bedoeld om kennis te maken en om uw problemen en klachten goed in kaart te brengen.

Wij streven naar een zo kort mogelijke wachttijd. Helaas ontkomen we er niet aan dat we moeten werken met wachtlijsten. Dit is onder andere afhankelijk van de zorgverzekering en periode van aanmelding.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met ons, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraar gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

De huidige wachttijd (5 juni) is: 

  WACHTTIJD
IMH ( 0 tot 5 jaar) beperkte wachttijd
   
Jeugd (5 tot 18 jaar):Telefonische pré-intakeong. 1 week
 Onderzoek / behandelingong. 7 maanden
   
Volwassenen:Kort traject (BGGZ)ong. 2 maanden
 Langdurig / intensief traject (SGGZ)ong. 5 maanden
 Seksuolooggeen wachttijd
 Partner/relatietherapieong. 4 maanden
   

De genoemde wachttijden worden actueel gehouden, en zijn slechts een indicatie. Aan het overzicht kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. De maatregelen ivm het coronavirus kunnen positief of negatief van invloed zijn op de wachttijden.

Volwassen :na de intake kan de behandeling meteen beginnen. Er zijn dan geen wachttijden meer. De medewerker waarmee u het intakegesprek heeft, wordt doorgaans ook uw behandelaar.

K&J: Na aanmelding wordt u binnen enkele weken gebeld voor een zgn ‘pre-intake’ om de hulpvraag duidelijk te krijgen.

Nadat de wachttijd is verstreken wordt u uitgenodigd voor het intakegesprek waarna een adviesgesprek volgt met de ouders.

Om de wachttijd te overbruggen bieden wij een E-Health programma “Eerste stap naar herstel”. Na aanmelding wordt u hierover geinformeerd.

Er zijn daarnaast een aantal websites of instanties die u zou kunnen bekijken: